Integration

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida
Bild på State of the Nordic Region 2018: Immigration and integration edition

State of the Nordic Region 2018: Immigration and integration edition

State of the Nordic Region 2018 Migration and Integration presents a series of facts and figures showing the current state of integration within core socioeconomic sectors, including demography, the labour force, health, and foreign background in state funded culture in the Nordic Region.


----------------------
Author: Anna Karlsdottìr, Linus Rispling, Gustaf Norlén, Linda Randall, Nora Gassen, Heleniak Sánchez, Peurell Timothy, Erik Peurell, Nina Rehn-Mendoza, Helena Lagercrantz

Språk: English

Pages: 52


----------------------
0,00 kr
Bild på School - a basis for successful inclusion

School - a basis for successful inclusion

Inspirationshäfte: Nyanlända barn och unga i Norden
 
Sidor: 48

Författare: Anna Gärdegård, Jenny Tägtström, Joan Rask, Caroline Jonsson, Ann Patmalnieks och Oddrun Midtbø


Ansvarig utgivare:
Ewa Persson Göransson
 


Ämnesområden: Den viktigaste arenan för inkludering och integration av nyanlända barn och unga är skolan. Forskning visar att en genomgången grundskola är den enskilt viktigaste skyddsfaktorn mot en rad framtida sociala problem för alla barn och unga.

Erfarenheter från forskning och praktik visar att det finns flera saker som är viktiga för unga när de ska introduceras in i sitt nya samhälle. Det handlar om att ta reda på vilka styrkor och kompetenser de har, hjälpa dem att hitta en bra balans mellan hemkulturen och den nya kulturen, inkludera föräldrar i utbildningen, utbilda lärare i att identifiera psykisk ohälsa och inte minst – ta stöd av det omgivande samhället.

Nordens välfärdscenter vill med denna skrift visa vad som kan göras för att förbättra mottagande av nyanlända barn och unga i skolan. Med rätt insatser kan unga få kunskaper och betyg som gör att de kan komma in på ett nationellt program så att de senare kan klara sig bra i livet.


Vid en sammanlagd beställning av fler än 10 produkter, där frakten överstiger
300 SEK, tillkommer fraktkostnad.
0,00 kr